خرید VRF

تاریخچه VRF

در ابتدا، سیستم VRF از طریق شرکت ژاپنی Daikin ایجاد شد. این دستگاه دارای برندهای مختلفی است که اکثرا وارداتی هستند.

VRF اولین بار در سال 1982 در ژاپن اختراع و تولید شد.هم اکنون سیستم های تهویه مطبوع VRF در ۵۰ درصد از ساختمان های اداری و در ۳۳ درصدر ساختمان های بزرگ تجاری این کشور به کار ميرود .

سیستم VRF چیست و چگونه کار می کند ؟

مخفف این سه کلمه می باشد:       Flow) F  –   (Refrigent) R  –   (variable) V)

به معنای جریان متغیر سیال در پنل ها (یونیت داخلی) می باشد. به تعریف ساده تر این دستگاه شبیه کولر گازی با چندین یونیت داخلی می باشد.

این سیستم تقریباً شبیه چیلر تراکمی است با این تفاوت که در مدار آن آب وجود ندارد و مبرد (گاز فریون) مستقیماً انرژی گرمایی را بین واحدهای داخلی و خارجی منتقل می کند.

در چیلرها، آب در یک مبدل تعبیه شده در چیلر خنک می شود و با پمپ به فن کویل های داخل ساختمان ارسال می شود، اما در سیستم VRF، مبرد (گاز فریون) مستقیماً به فن کویل های داخل ساختمان ارسال می شود. فصل گرم سرمایش هوا و گرمایش هوا در فصل سرد.

اگر بخواهیم ساختار این دستگاه را به صورت بسیار ساده و قابل فهم توضیح دهیم، بهتر است به ساختار دستگاه اسپلیت (کولر)، نحوه جریان گاز فریون (مبرد) بین یونیت دیواری داخل ساختمان توجه کنیم. و واحد بیرون ساختمان می تواند هم سرمایش و هم گرمایش هوا را انجام دهد، دقیقاً در VRF ها گرمایش و سرمایش هوا با این روش انجام می شود (البته به صورت مرکزی و تهویه چند قسمت به طور همزمان و با کنترل بهتر).

وی آر اف ها به دو دسته کلی EHP و GHP تقسیم بندی می شوند. EHP مخفف Electric Heat Pump و GHP مخفف Gas Heat Pump است که EHP تماما با انرژی برق و GHP با انرژی گاز شهری (گاز طبیعی) کار می کند.

در واحد خارجی VRF نوع EHP، یک یا چند موتور الکتریکی و در واحد VRF نوع خارجی GHP، یک موتور احتراق داخلی پیستونی (مشابه موتور خودرو) وجود دارد که یک یا چند کمپرسور اسکرول را می چرخاند و کمپرسور همچنین وظیفه متراکم کردن مبرد و گردش آن در مدار را بر عهده دارد. مبرد در مدار توسط لوله کشی به اواپراتورها (مبدل های حرارتی) تعبیه شده در واحدهای داخلی (فن کویل) منتقل می شود و در نتیجه تبادل حرارت با هوای محیط داخل ساختمان باعث کاهش یا افزایش دمای هوای داخل ساختمان می شود. ساختمان.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، واحدهای خارج از ساختمان در پشت بام قرار دارند و با لوله های مسی به یونیت های داخلی یا فن کویل ها متصل می شوند و هم سرمایش هوای داخل و هم گرمایش را انجام می دهند.

بخش های مختلف سیستم VRF

– کمپرسورها
– مبدل های سابکولر
– جداکننده روغن
– شیر کنترل HOT Gas
– شیرهای اطمینان
– شیرهای انبساط
– آکومولاتور

VRF

 

ساختار کلی سیستم VRF

این سیستم به دو مدل واحد داخلی و خارجی تقسیم می شود. یونیت داخلی (تهویه هوا) در داخل ساختمان و واحد خارجی (متشکل از کندانسور و کمپرسور) در خارج از ساختمان و در محیط باز نصب می شود.

انواع سیستم VRF بر اساس کارکرد :

سیستم های VRF از نظر عملکرد به سه دسته تقسیم می شوند:

سیستم VRF خنک کننده یا خنک کننده: این سیستم ها ساده ترین نوع سیستم VRF هستند که فقط قابلیت خنک کنندگی را دارند و این سیستم ها تنها در فصل تابستان از طریق یونیت داخلی فضای ساختمان را خنک می کنند. .

سیستم گرمایش و سرمایش VRF: تفاوت این نوع سیستم با سیستم سرمایش VRF این است که می توان از آن برای گرم کردن محیط در فصل زمستان استفاده کرد. و برای تولید گرما از پمپ حرارتی استفاده می شود. عملکرد این نوع سیستم ها به این صورت است که وقتی یونیت خارجی در حالت سرمایش است، تمام پنل های داخلی فقط می توانند فضا را خنک کنند و امکان استفاده همزمان از دو حالت سرمایش و گرمایش وجود ندارد.
سیستم VRFبا بازیابی گرما: این سیستم ها نسبت به دو نوع سیستم ذکر شده پیشرفته تر هستند و می توانند به طور همزمان برای گرمایش و سرمایش در ساختمانی با فضای بسته مورد استفاده قرار گیرند.

انواع سیستم VRF بر اساس انرژی مصرفی :

سیستم های VRF با توجه به نوع انرژی مصرفی به EHP و GHP تقسیم می شوند:

EHP (پمپ حرارتی الکتریکی) یا سیستم VRF الکتریکی که با برق سه فاز کار می کند و در واحد خارجی این سیستم دارای یک یا چند موتور الکتریکی می باشد. GHP (Gas Heat Pump) یا سیستم VRF گاز که با انرژی گاز طبیعی کار می کند. در واحد خارجی این سیستم یک موتور احتراقی وجود دارد که یک یا چند کمپرسور اسکرول را می چرخاند و کمپرسور وظیفه متراکم کردن گاز مبرد و چرخش آن را بر عهده دارد و با موتور احتراق داخلی و حرارت کمپرسور کار می کند. موتور از طریق یک موتور احتراقی به چرخه وظیفه VRF تزریق می شود. به این ترتیب کارایی دستگاه VRF به عنوان سیستم گرمایشی افزایش می یابد.

طريقه کار کرد سیتم های VRF

سیستم‌های پمپ حرارتی چندمنظوره، که در آن تعدادی واحد داخلی متصل به یک واحد خارجی استفاده می‌شود، از فناوری مناسب برای ساختمان‌های مسکونی و تجاری سبک به جریان متغیر مبرد یا سیستم‌های VRF تبدیل شده‌اند که می‌توانند تهویه مطبوع خوبی ارائه دهند. ساختمان های تجاری بزرگ را فراهم کنید.

فناوری VRF از کنترل‌های هوشمند یکپارچه، درایوهای سرعت متغیر (VSD)، لوله‌کشی مبرد و بازیابی حرارت برای تولید محصولاتی استفاده می‌کند که دارای ویژگی‌هایی مانند سهولت نصب، بهره‌وری انرژی بالا، انعطاف‌پذیری عملیاتی و کنترل منطقه هستند.

فناوری فعلی VRF از موتورهایی با کموتاتورهای الکترونیکی (ECM)، کمپرسورهای پیچی با درایو معکوس، کمپرسورهای چندگانه، پیکربندی‌های چند منظوره، مدارهای پیچیده مبرد و روغن، برگشت‌ها و کنترل‌هایی استفاده می‌کند که حداکثر 60 واحد داخلی را امکان‌پذیر می‌کند. یا بیشتر متصل به یک واحد خارجی کار کنید. سیستم های چند اسپلیت از چندین بخش داخلی متصل به یک واحد خارجی تشکیل شده است.

سیستم‌های VRF انواع پیشرفته‌ای از سیستم‌های مولتی اسپلیت بدون کانال هستند که به بسیاری از واحدهای داخلی اجازه می‌دهند به هر واحد خارجی متصل شوند و ویژگی‌های اضافی مانند گرمایش و سرمایش همزمان و بازیابی گرما را فراهم می‌کنند. سیستم های پمپ حرارتی چندشاخه گرمایش را در تمام واحدهای داخلی یا سرمایش را در همه واحدها امکان پذیر می کند. بدون گرمایش و سرمایش همزمان اما سیستم های VRF امکان گرمایش و سرمایش همزمان و همچنین بازیابی گرما را برای کاهش مصرف انرژی در طول فصل گرما فراهم می کنند.

اصول مکانیکی سیستم VRF

به طور کلی یونیت خارجی و واحد داخلی با دو لوله به نام های خط مایع و خط گاز به هم متصل می شوند مگر در مدل های خاصی که به صورت سه لوله اجرا می شوند. از آنجایی که دستگاه ها با لوله مسی متصل و جوش می شوند، رعایت اصول صحیح جوشکاری و جلوگیری از اکسیداسیون داخل لوله با استفاده از روش های پیشنهادی در صنعت جوش استیلن ایکس ضروری است. تمیز کردن و تمیز کردن داخل لوله قبل از جاروبرقی و شارژ مبرد ضروری است. . با توجه به حساسیت دستگاه و نشتی و هدر رفتن مبرد در صورت عدم جوشکاری مناسب و یا خرابی لوله به دلیل عدم پشتیبانی مناسب، اکیداً توصیه می شود با رعایت نکات و استانداردها از سیم جوش مناسب استفاده شود زیرا پس از تکمیل و تکمیل سیستم، تشخیص نشت و رفع نشتی فرآیندی بسیار زمان بر و پرهزینه خواهد بود. واحدهای بیرونی باید در معرض هوای بیرون، یعنی هوای تازه بدون سقف قرار گیرند. باد و باران بر عملکرد تاثیری ندارند. اطراف یونیت خارجی باید حداقل یک و نیم متر باز باشد. دستگاه ها را نباید در محیط بسته قرار داد. یونیت خارجی دستگاه های VRV دارای کمپرسور اینورتر می باشد. بسیار کم صدا و بدون لرزش است اما توصیه می شود روی شاسی مناسب قرار گرفته و از ضربه گیر استفاده شود.

در تصویر زیر می‌توانید نمای کلی واحدهای داخلی و واحدهای خارجی را مشاهده کنید.

VRF

 

مزایا استفاده از سیستم VRF چیست ؟

  1. هوشمند بودن از ویژگی های اصلی این سیستم ها می باشد و این امکان را فراهم می کند تا در هر محیطی به طور مجزا دما را کنترل نمود و با استفاده از یک یونیت خارجی دماهای متفاوت را انتخاب کرد.
  2. سیستم های VRF مجهز به عیب یابی اتوماتیک می باشند و توسط Line error کل سیستم به صورت خودکار بررسی شده و عیب های آن مشخص می شود.
  3. این سیستم ها به دلیل استفاده از گاز مبرّد R410A به حفظ محیط زیست کمک خواهد کرد و هیچ آلودگی ایجاد نمی کنند.
  4. این سیستم ها دارای مصرف انرژی پایینی بوده و دارای بازدهی بالایی می باشند.
  5. سیستم های VRF قابل استفاده در انواع شرایط آب و هوایی می باشند و در مناطق با رطوبت بالا بازدهی خود را از دست نخواهند داد.
  6. در سیستم های وی آر اف یونیت خارجی بر روی پشت بام نصب می شود به همین دلیل در نصب سیستم های وی آر اف نیاز به موتورخانه نخواهد بود.
  7. سهولت در نصب و حمل و نقل آسان از دیگر ویژگی های مهم این سیستم ها است زیرا این سیستم ها دارای وزن بسیار سبکی هستند و در اندازه های مختلف تولید می شوند و به آسانی و بدون نیاز به جرثقیل قابل نصب هستند.
  8. سیستم های VRF صدای کمی را به دلیل استفاده از فن های کندانسور و نحوه عملکرد کمپرسور ایجاد می کنند و بدون لرزش کار می کنند.
  9. سیستم های تهویه وی آر اف به تجهیزات جانبی همچون پمپ، مدار لوله کشی، کانال هوا، لوله کشی فولادی و … نیاز ی ندارند و هزینه تجهیزات اولیه پایین می باشد.
  10. در این سیستم ها یونیت داخلی به صورت مرکزی در سقف نصب می شود و فضای زیادی برای نصب آنها نیست، علاوه بر آن نصب یونیت های خارجی فضای مفید ساختمان را اشغال نمی کند.
  11. سیستم های وی آر اف قابلیت اتصال 64 یونیت داخلی را دارند. هر یونیت داخلی به صورت مجزا قابل کنترل است.
  12. مزیت استفاده از کمپرسورهای اینورتر موجب می شود تا تعداد دورهای کمپرسور به صورت هوشمند و متناسب با نیاز مصرف کننده و در حالت گرمایش و سرمایش قابل کنترل باشد که این امر موجب صرفه جویی در انرژی می شود.

کاربری VRF

این سیستم ها کاملاً هوشمند هستند، به محض اینکه کوچکترین خطا در سیستم حتی در واحد خارجی رخ دهد، بلافاصله کد مربوط به خطای رخ داده در صفحه کنترل نمایش داده می شود و اگر خطای رخ داده مضر باشد. به سیستم، سیستم خاموش است. برای اطلاع از علت خطا به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید اما در بسیاری از موارد مراجعه به تکنسین مربوطه ضروری است.

سیستم vrf بهترین انتخاب برای سیستم های تهویه مطبوع است :

سیستم های تهویه مطبوع VRF یک تفاوت بسیار عمده با سیستم های معمولی دارند و این تفاوت در این است که سیستم های تهویه مطبوع VRF انرژی کمتری مصرف می کنند و نسبت به سیستم های معمولی کارآمدتر هستند.

معمولا طبق تحقیقات انجام شده ۴۰% انرژی مصرفی ساختمان ها متعلق به سیستم های تهویه مطبوع است.

مزیت سیستم تهویه VRF در مقایسه با تهویه معمولی چیست؟

بنابراین نتیجه می گیریم که اگر از تهویه مطبوع استفاده می کنید یا تصمیم به استفاده از این دستگاه در منزل یا محل کار خود دارید، از سیستم های تهویه مطبوع VRF استفاده کنید زیرا این سیستم ها انرژی کمتری مصرف می کنند.

 

VRF

مهمترین دلایل استفاده از سیستم تهیوه مطبوع VRF :

۱-همه فضاها نیاز به سرمای یکسانی ندارند

نکته اصلی در خنک نگه داشتن محیط این است که برخی از مناطق خانه یا محل کار شما باید خنک تر از سایر مناطق باشد. اگر نمی خواهید یک قسمت از خانه شما خنک و بقیه در حالت عادی باشد، سیستم تهویه مطبوع VRF در این امر به شما کمک می کند.

۲-نوسان زیاد دما در محیط

تحقیقات نشان داده است که به دلیل نوسان زیاد دما، فشار زیادی وارد سیستم تهویه مطبوع شده و از طرفی انرژی زیادی مصرف می شود و این موضوع می تواند نقطه عطفی در سیستم تهویه مطبوع باشد. دنیای تهویه مطبوع.

اکنون نتیجه این است که طبق تحقیقات انجام شده برای یافتن سیستم تهویه مطبوع مناسب در محوطه Cornell University و دمای محیط گرم به این نتیجه رسیده اند که دمای گرم در محیط کار باعث می شود اشتباهات کارکنان تا 44% افزایش یابد.

این نشان می دهد که اهمیت سیستم های تهویه مطبوع بسیار بالاست و باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.

۳-کاهش هزینه ها

شاید سیستم تهویه مطبوع vrf قیمت بالاتری نسبت به سیستم های معمولی داشته باشد، اما باید بدانیم که همیشه باید بدانیم که شاخص مقرون به صرفه بودن، تعریف و معنایی فراتر از آنچه می دانیم دارد.

به عنوان مثال، ممکن است برای خرید یک سیستم تهویه مطبوع vrf هزینه بیشتری بپردازید، اما در آینده هزینه کمتری برای نگهداری و تعمیر آن خواهید پرداخت.

مزیت اصلی این سیستم کاهش هزینه های مصرف برق است.

۴- کمک به بهینه سازی فضا در طراحی داخلی

بیشتر اوقات به این نیاز دارید تا سیستم تهویه مطبوع داخلی شما به گونه ای طراحی شود که نمی خواهید فضا را از دست بدهید.

در این شرایط باید از سیستم تهویه VRF استفاده کنید تا با مشکل فضای داخلی مواجه نشوید.

ما مزایای سیستم تهویه مطبوع VRF را به شما نشان خواهیم داد که امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تکنولوژی می توانید بهترین انتخاب را برای محیط زندگی و کار خود داشته باشید، سیستم تهیه مطبوع می توانید یکی از بهترین گزینه های تهویه مطبوع مناسب برای منزل و محیط کار شما باشد.

در پایان

سیستم های VRF سیستم های تهویه مطبوع مرکزی هستند که بیشتر در محیط های مسکونی و ساختمان های کم ارتفاع استفاده می شوند.

طراحی این دستگاه ها با کمک سیکل تبرید سیال انجام می شود. در این سیستم ها از یک واحد خارجی استفاده می شود که اجزای اصلی دستگاه مانند کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط در آن تعبیه شده است. سپس این واحد خارجی به کمک خط لوله به واحدهای داخلی ساختمان متصل می شود. واحدهای داخلی عملکرد اواپراتور را دارند.

سیستم های VRF را می توان هم برای گرمایش و هم برای تهویه مطبوع استفاده کرد. تفاوت مهم این دستگاه ها با داکت اسپلیت ها و چیلرها در این است که به جای جریان آب از خود سیال مبرد برای خنک کردن یا گرم کردن محیط استفاده می شود.

سیستم های VRF به دو دسته تقسیم می شوند: دستگاه های GHP و دستگاه های EHP که نشان می دهد انرژی لازم برای گردش سیال مبرد با کمک موتور احتراق گازسوز یا موتور الکتریکی باید استفاده شود. هر کدام از این دو مورد مزایا و معایب خود را دارند.

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت سیستم VRF و چگونگی خرید سیستم VRF  و بهره مندی از مشاوره متخصصان شرکت پایا توسعه از طریق شماره های 02188192933 و 02188192936 اقدام کنید.